Chromecast Setup voor Smart DNS Proxy

Chromecast is standaard ingesteld op het gebruik van de eigen DNS-servers van Google. Dus zelfs als u Smart DNS Proxy op uw router instelt, zal Chromecast dwingen om zijn eigen google DNS te gebruiken en zal onze service niet werken.

Om Chromecast met Smart DNS Proxy te kunnen gebruiken zijn er 2 opties:

1. 2. Routeer Google DNS query's naar Smart DNS Proxy DNS die is ingesteld op uw router met Statische IP routing mogelijkheid op uw router. (aanbevolen)

Het idee voor het instellen van een router is bij elke router hetzelfde, zolang deze de statische Ip-routeringsfunctie ondersteunt. Hieronder vindt u enkele instructies voor het instellen van de router:

Netgear Router DNS Setup voor Chromecast

2. 2. Het scripten van uw router om Google DNS-query's te routeren naar Smart DNS Proxy DNS. Maar slechts weinig routers op de markt ondersteunen deze functionaliteit. (werkt misschien niet goed met elk netwerk)

Hier vindt u de instructies voor het instellen van de DD-WRT-router:

http://support.smartdnsproxy.com/customer/portal/articles/1443454-chromecast-dd-wrt-for-smart-dns-proxy-to-work-with

UPDATE : Chromecast heeft de firmware 19084 geüpdatet en dit veroorzaakt geen problemen voor sommige van onze gebruikers met Netflix streaming. Dit probleem is volledig gerelateerd aan de nieuwe firmware van Chromecast. U kunt proberen een fabrieksreset uit te voeren voor de resolutie, maar dat is niet gegarandeerd.