VPN-installatie voor Ubuntu : OpenVPN-protocol

Hieronder vindt u Ubuntu OpenVPN installatie-instructies voor ons VPN-netwerk.

OpenVPN installatie-instructies voor Ubuntu

Deze handleiding is geschreven met Ubuntu 20.04 als voorbeeld, maar zou ook gebruikt moeten kunnen worden op veel andere Linux distributies die een recente versie van Gnome NetworkManager gebruiken.

Voorafgaand aan de configuratie moet u het netwerk-manager-openvpn-pakket installeren.

1. 2. Klik op het pictogram Netwerk op uw paneel > VPN configureren

2. 2. Klik op Toevoegen > OpenVPN

3. 3. Controleer het authenticatietype " Wachtwoord" en vul de"Verbindingsnaam" in als een willekeurige vriendelijke naam; d.w.z. "SmartDNSProxy VPN". Voer in. server netwerk adres u wilt verbinding maken met"Gateway" en uw VPN-account gebruikersnaam en wachtwoord. Selecteer bestand met CA Certificaat*. U kunt het CA Certificaat hier downloaden.

4. 4. Klik op Geavanceerd:

• Vink "Use custom gateway port" aan en voer het poortnummer 1194 (standaard), 443, 80 of 53 in.

5. Stel de juiste cypher in op het tabblad Beveiliging:

6. Selecteer bestand met TLS Certificaat*. U kunt het TLS Certificaat hier downloaden.

7. Klik op het NetworkManager icoon, en schakel networking uit en weer in om een herladen van de configuratie te forceren.

Klik opnieuw op NetworkManager en vervolgens op VPN Connections, nl-am2.serverlocation.co om een verbinding te starten. Voer uw wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.

En je zou nu verbonden moeten zijn! U kunt uw nieuwe IP en locatie verifiëren met https://www.whatismyip.com/.

* Als uw certificaatbestand niet leesbaar is (in SELINUX), kunt u proberen de volgende commando's in te voeren:

mv /home/norm30/Downloads/serverlocatie.crt ~/.cert

restorecon -R -v ~/.cert