VPN-opstelling voor Ubuntu : PPTP-protocol

Dit artikel legt uit hoe je PPTP VPN-protocolverbinding op Ubuntu kunt instellen.

Voordat we beginnen, moet u uw VPN-account activeren vanuit uw Smart DNS Proxy MyAccount-paneel. Om dit te doen logt u in op uw https://www.smartdnsproxy.com/MyAccount.

Onder de Home sectie vindt u de VPN-configuratiestatus. Voer daar eenvoudigweg de VPN-gebruikersnaam in die u wilt gebruiken en klik vervolgens op Activeren. Het wachtwoord van uw VPN-account zal hetzelfde zijn als dat van uw Smart DNS Proxy-account.

Het opzetten van uw Ubuntu voor VPN PPTP Protocol:

Deze gids is geschreven met Ubuntu 14.04 als voorbeeld, maar zou moeten kunnen worden gebruikt op veel andere Linux-distributies die een recente versie van Gnome NetworkManager gebruiken.

Voordat u de verbinding configureert, moet u het netwerk-manager-pptp-pakket installeren.

STAP #1
Klik op het pictogram Netwerk op uw paneel > VPN configureren

STAP #2
Klik op Toevoegen > Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP)

STAP 3
Vul de "Verbindingsnaam" in als elke vriendelijke naam die u wilt, d.w.z.; "Smart DNS Proxy VPN". Voer het serveradres in dat u wilt verbinden met "Gateway". U kunt vind hier alle Smart DNS Proxy VPN netwerkadressen. en "Gebruikersnaam" velden zoals hieronder, zorg ervoor dat het wachtwoord veld leeg is. Uw gebruikersnaam wordt vermeld in uw Smart DNS Proxy Mijn Account > Home > VPN sectie.

STAP 4

• Controleer "Point-to-Point codering (MPPE) gebruiken".
  • Laat de beveiliging op "Allemaal beschikbaar" staan (standaard).
  • Controleer "Stateful encryption toestaan".
  • Schakel het vinkje bij "BSD-datacompressie toestaan" uit.
  • Schakel het vinkje bij "Deflate Data Compression toestaan" uit.
  • Schakel het vinkje bij "TCP-headercompressie gebruiken" uit.
  • Controleer "Send PPP Echo Packets".

Sla de configuratie op en verlaat de menu's weer.

STAP #5
Klik op het NetworkManager-icoontje en schakel het netwerk uit en weer in om een configuratie opnieuw te laden.

Klik opnieuw op NetworkManager en vervolgens op VPN Connections, nl-am2.serverlocation.co om een verbinding te starten. Voer uw wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.

En je zou nu verbonden moeten zijn! U kunt uw nieuwe ip en locatie verifiëren met https://www.whatismyip.com/.