VPN-installatie voor DD-WRT-router: OpenVPN-protocol

Hieronder vindt u Open VPN setup instructies voor DD-WRT Routers voor Smart DNS Proxy VPN & SmartVPN netwerken.

We gaan uit van de volgende configuraties voordat we beginnen met de installatie;

1. U hebt OpenVPN al getest op uw PC om er zeker van te zijn dat uw netwerkconfiguratie en ISP OpenVPN-verbindingen toestaat.
  2. U heeft uw router al geflitst met de nieuwste DD-WRT-firmware v24-sp2. DD-WRT v24-sp2 (12/22/14) build zijn gebruikt tijdens de voorbereiding van deze tutorial. Eerdere of andere builds kunnen bugs hebben die OpenVPN-verbindingen verhinderen.
  3. U hebt al een harde reset uitgevoerd of de fabrieksinstellingen hersteld via het administratiemenu.
  4. Uw DD-WRT-router wordt via wifi of ethernet met uw eerste router verbonden.
  5. Wanneer u verbinding maakt met DD-WRT router via wi-fi of ethernet vanaf uw PC, heeft u toegang tot internet.
  6. Het lokale IP-adres van uw DD-WRT-router is 192.168.1.1.
  7. Uw eerste router heeft een ander LAN-subnet voor ex. 192.168.0.1

Start het instellingsproces met de volgende stappen;

1. Maak verbinding met de DD-WRT-router door middel van een ethernetkabel of door verbinding te maken met het draadloze netwerk 'dd-wrt'. Open een webbrowser en laad het volgende adres: http://192.168.1.1 Let op, stel uw netwerkverbinding zo in dat u automatisch een IP-adres krijgt als u zich via Ethernet met uw router verbindt.

Controleer uw DD-WRT-firmware. Software versie die is getest om te werken op VPN-servers is DD-WRT nieuwer gebouwd. Bouwproducten of andere versies dan v24-sp2 (12/22/14) kunnen bugs hebben die OpenVPN-verbindingen verhinderen.

2. Ga naar Setup en selecteer "Basic Setup".

3. Schakel alle drie de selectievakjes uit voor "Gebruik DNSMasq voor DHCP", "Gebruik DNSMasq voor DNS" en "DHCP-Authoritative" en voer 208.67.222.222 en 208.67.220.220, 8.8.8.8 en 8.8.4.4 in het tekstvak "Static DNS 1" , "Static DNS 2" , "Static DNS 3", "Static DNS 4", zoals te zien is op de schermafbeelding. Schakel het selectievakje "DHCP-server" in.

4. Instellingen toepassen.

5. Klik op "Beveiliging" en vervolgens op "Firewall" en zet "SPI Firewall" op "Uitschakelen" en klik op "Instellingen toepassen" om op te slaan.

6. Ga naar "Diensten" en selecteer "VPN".

7. Stel "Start OpenVPN-client" in op "Inschakelen".

NOTE: if your OpenVPN version is 2.6 or higher, you need to add the following line in the "Additional Config" field:
data-ciphers AES-256-CBC

8. Ga naar "Administratie" en herstart de router.

Na het herstarten moet het automatisch verbinding maken met het VPN. Wacht tot 1 minuut om een OpenVPN-verbinding tot stand te brengen. U kunt de status van de verbinding controleren door naar de tab "Status" en "OpenVPN" te gaan. U zou "Client" moeten zien: VERBINDENIS (CONNECTED):  SUCCES”.