Statische IP Routing voor Router / Modem

Sommige software of apparaten kunnen dwingen om zelf een specifieke DNS te gebruiken. Zo maakt Chromecast bij elke applicatie en Roku-mediaspelers voor Netflix Application gebruik van Google DNS. Om Google DNS te omzeilen, moet u Static IP Routing op uw router instellen

Dus wanneer je router een DNS verzoek ontvangt voor Google DNS (d.w.z., 8.8.8.8), stuurt je router het door naar Smart DNS Proxy (d.w.z., 23.21.43.50). Dit omleiden gebeurt in je router bliksemsnel. Dit heet Static IP Routing.

Static IP Routing is de enige manier om niet beïnvloed/geblokkeerd te worden door Google DNS op Chromecast en Roku apparaten.

Hoe Static IP Routing/Forwarding op een Router/Modem instellen?

Elke router/modem bedieningspaneel is anders, dus we geven hier een algemene informatie die voor elk apparaat past.

1. Log in op het configuratiescherm van uw router/modem. (U kunt instructies vinden in de handleiding van uw router/modem).

2. Zoek de DNS sectie van uw router control panel en update uw DNS naar Smart DNS Proxy IPs als volgende IPs en sla op.

23.21.43.50
54.229.171.243
(Als u niet weet hoe u de DNS sectie van uw router kunt vinden, klik hier om de algemene router DNS setup instructies voor Smart DNS Proxy te zien)

U kunt al onze globale DNS Server locaties hier vinden. In plaats van de bovenstaande 2 DNS IP's te gebruiken, kunt u de DNS servers gebruiken die het dichtst bij uw fysieke locatie zijn. Dit zal u meer betrouwbaarheid bieden.

3. Zoek Statische Routes / Statische IP Routing op het configuratiescherm van uw router/modem en voeg het volgende toe aan de routelijst:

Bestemmings-IP-adres: 8.8.8.8
IP Subnet Mask : 255.255.255.255 (of /32)
Gateway IP: Voerhier het IP adres van uwRouterin.(Dit is het IP adres dat u gebruikt om in te loggen op uw router/modem bedieningspaneel)
Metric: 1
Interface: een andere dan WAN (bij voorkeur LAN)

4. Toepassen of Opslaan en dan het volgende opnieuw toevoegen.

Bestemmings-IP-adres: 8.8.4.4
IP Subnet Mask : 255.255.255.255 (of /32)
Gateway IP: Voer hier het IP adres van uw Router in. (Dit is het IP adres dat u gebruikt om in te loggen op uw router/modem bedieningspaneel)
Metric: 1
Interface: een andere dan WAN (bij voorkeur LAN)

5. Start uw router opnieuw op.

Vanaf nu zal uw router elke Google DNS query voor de Google IPs (8.8.8.8 en 8.8.4.4.) en Netflix APPs omleiden naar uw Routers standaard DNS IPs die zijn ingesteld op Smart DNS Proxy.

ATTENTIE

Vergeet niet om Smart DNS Proxy MyAccount sectie te bezoeken en te controleren of uw IP adres is bijgewerkt. De meeste ISP's veranderen het IP adres van de modem/router wanneer de modem opnieuw wordt opgestart.