Chromecast & Netgear DNS Setup voor Smart DNS Proxy

Belangrijk: Deze instructies zijn voor gevorderde gebruikers die de routerinstellingen gemakkelijk kunnen wijzigen. Als de instellingen beschadigd raken, kunt u altijd terugkeren met het resetten van uw router. Zorg er dus voor dat u een notitie maakt van uw huidige instellingen.

Chromecast staat niet toe om DNS-configuraties te wijzigen. Om Chromecast met Smart DNS Proxy te kunnen gebruiken, moet u de DNS-instellingen van uw router instellen voor Smart DNS Proxy. Klik hier voor algemene instructies voor het instellen van de DNS-instellingen van de router voor Smart DNS Proxy.

Het idee achter het gebruik van Chromecast met Smart DNS Proxy is hetzelfde voor elk type router, namelijk voor de volgende modellen:

1. 1. Stel uw router in met Smart DNS Proxy DNS IP's. (Hiermee kan je router Smart DNS Proxy voor DNS gebruiken)
2. 2. Statische routebepaling op uw router instellen. (Chromecast gebruikt Google DNS als standaard en kan niet worden gewijzigd. Met statische routing dwingen we uw router om google dns IP's naar Smart DNS Proxy te routeren)

----- -----

Hieronder vindt u de instructies voor het instellen van de Netgear Router Chromecast DNS:

A. Meld u aan bij het beheerderspaneel van uw router en stel de DNS in op Smart DNS Proxy.

1. 1. Typ http://192.168.1.1 in de webbrowser. 2. Sommige routers admin panel kunnen laden met http://192.168.0.1 of http://192.168.2.1 . Standaard is de "admin" voor zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord.

2. 2. Zoek de DNS-sectie van uw routerpaneel en wijzig DNS als volgt Smart DNS Proxy IP's:

23.21.43.50
54.229.171.243
(Als u niet weet hoe u de DNS-sectie van uw router kunt vinden, klik dan hier om de algemene DNS-instellingsinstructies voor Smart DNS Proxy van de router te vinden)

3. 3. Klik op Toepassen.

B. Voeg Statische routes toe.

1.1. Klik opGeavanceerd.

2.2. Neem nota van uwRouterIP. U kunt het vinden onder Router Informatie - LAN Poort - IP Adres sectie.

3.Klik opAdvanced. 3. Klik opStaticRoutes in het linkerdeelvenster.

4. Klik opStaticRoutes. 4. Klik op Add.

5. 5. Toevoegen aan de routelijst:

Bestemming IP-adres : 8.8.8.8
IP Subnetmasker : 255.255.255.255
Gateway IP : Voer uw Router-IP-adres in dat u hebt genoteerd op B2 hierboven
Metrisch : 2

6. 6. Klik op APPLY en herhaal stap 5 met de volgende informatie:

Bestemming IP-adres : 8.8.4.4
IP Subnet Mask : 255.255.255.255
Gateway IP : Voer uw Router IP-adres in dat u hebt genoteerd op B2 boven
Metrisch : 2

7. 7. Reset je router.

Zodra je Chromecast verbinding maakt met je router, zal je router vanaf nu google DNS routeren naar Smart DNS Proxy IP's die zijn ingesteld als standaard DNS op je router.