Netflix-update voor gameconsoles (PlayStation, Xbox)

Recente wijzigingen in de netwerkconfiguratie in de laatste updates van de apps van de consoles voor Netflix dwingen nu Google DNS te gebruiken door die apparaten. Helaas dwingt dit proces uw Consoles om gebruik te maken van Google's DNS service in plaats van Smart DNS Proxy.

Er kan niet veel gedaan worden op het niveau van de consoles, maar als u een Linux-gebaseerde router heeft, die iptables ondersteunt, (DD-WRT, OpenWRT of Tomato), kunt u Google DNS laten doorsturen naar onze DNS om toegang te krijgen tot het Amerikaanse Netflix.

Als u een DD-WRT-router of een andere Linux-gebaseerde router hebt, kunt u de DNS van Google omzeilen met behulp van uw routers aangepaste firewallregels.

Om dit te doen, volgt u deze stappen:

1. 1. Log in op uw DD-WRT-router en selecteer Set-up en vervolgens Basis Setup.

2. 2. Scroll naar beneden naar Network Address Server Settings (DHCP) en Enable DHCP.

3. 3. Schakel DNSMasq uit voor DNS.
4 . Scroll naar beneden en klik op Apply Settings (Instellingen toepassen).

4. Selecteer op uw DD-WRT-bedieningspaneel ADMINISTRATION in de rechterbovenhoek. Selecteer vervolgens Commando's in de onderstaande tabbladen.

5.5. Plak de volgende stappen in de sectie Commands Shell > Commando's.

iptables -I PREROUTING -t nat -p udp --dport 53 -j DNAT --to-destination 23.21.43.50
iptables -I PREROUTING -t nat -p udp --dport 53 -j DNAT --to-destination 54.229.171.243
iptables -I PREROUTING -t nat -p tcp --dport 53 -j DNAT --to-destination 23.21.43.50
iptables -I PREROUTING -t nat -p tcp --dport 53 -j DNAT --to-destination 54.229.171.243

iptables -I FORWARD --destination 8.8.8.8 -j REJECT
iptables -I FORWARD --destination 8.8.4.4 -j REJECT

iptables -I FORWARD -d 37.77.176.0/255.255.240.0 -j REJECT
iptables -I FORWARD -d 108.175.32.0/255.255.240.0 -j REJECT
iptables -I FORWARD -d 198.38.96.0/255.255.224.0 -j REJECT
iptables -I FORWARD -d 198.45.48.0/255.255.240.0 -j REJECT
iptables -I FORWARD -d 185.2.220.0/255.255.252.0 -j REJECT
iptables -I FORWARD -d 23.246.0.0/255.255.192.0 -j REJECT
iptables -I FORWARD -d 37.77.184.0/255.255.248.0 -j REJECT

6. 6. Klik op Starten opslaan. Plak indien nodig de bovenstaande code opnieuw en klik vervolgens op Save Firewall.

Herstart uw router en dan zal elk apparaat dat op uw router is aangesloten profiteren van Smart DNS Proxy.