VPN-opstelling voor WIndows 8 : IKEv2

Setup IKEv2 op MS Windows 7, 8, 10

Opmerking: Screenshots zijn van Windows 10, maar soortgelijke instellingen zijn voor 7 en 8.

1. Open Netwerk en Sharing Center en klik op Een nieuwe verbinding of een nieuw netwerk opzetten.

2. 2. Selecteer Aansluiten op een werkplek en klik dan op Volgende.

3. 3. Klik op Gebruik mijn internetverbinding (VPN).

4. 4. Voer het serveradres in als Internetadres(Klik om onze VPN-serverlijst te vinden) en Bestemmingsnaam. Kijk op Onthoud mijn geloofsbrieven en klik op Creëer.

5. 5. Open de Netwerk en Sharing Center en klik op Adapterinstellingen wijzigen.

6. 6. Klik met rechts op de VPN-netwerkadapter en klik vervolgens op Eigenschappen.

7. 7. Ga naar het tabblad Beveiliging, selecteer Type VPN IKEv2 en neem de instellingen over van de schermafbeelding. Klik dan op OK.

8. 8. Selecteer de VPN-verbinding en klik op Verbind.

9. Voer uw gegevens in en klik op OK.

10. 10. Als de verbinding met succes tot stand is gebracht, wordt het volgende weergegeven Aangesloten.

11. 11. Controleer uw openbare IP-adres op www.whatismyipaddress.com.