VPN-installatie voor Windows : OpenVPN

Hieronder vindt u OpenVPN installatie-instructies voor het Smart DNS Proxy VPN netwerk onder de video. Deze handleiding kan gebruikt worden voor zowel 32bit als 64bit versies van Windows.

Hier is een informatieve video over de OpenVPN setup. Onder de video vindt u stap voor stap de installatie-instructies:

OpenVPN Instellingsinstructies voor Windows - Smart DNS Proxy VPN

1. 2. Download het onderstaande installatiebestand, afhankelijk van uw Windows-versie, via deze link https://openvpn.net/index.php/open-source/downloads.html

. 2. Open het bestand en start de installatie.

3. 3. Accepteer het UAC-bericht van Windows (klik op de knop JA).

4. 4. Druk op Volgende om de installatie te starten.

5. 5. Accepteer de voorwaarden door op I Agree te drukken.

6. Verander niets, druk gewoon op Volgende:

7. 7. Druk op Installeren.

8. 8. Bevestig de installatie van de VPN-interface. 9. Vink "Always trust software from "OpenVPN Technologies, Inc." aan en klik op de knop Installeren.

9. Druk op Volgende.

10. 10. Druk op Finish om de installatie te voltooien.

11. Now  Click Here to Download Config Files for older versions for Smart DNS Proxy VPN Network.
Click Here to Download Config Files for versions 2.6 and above for Smart DNS Proxy VPN Network.

12.  Extract the file you downloaded. File name should be like SmartDNSProxy-OpenVPN.zip.

You will see the Protocol-Port Directories as shown on the image below.

Klik op de gewenste map van het poortprotocol. Als die protocolpoort op uw netwerk geblokkeerd is, kunt u altijd de andere kiezen en het opnieuw proberen. We raden aan om eerst de OpenVPN UDP-poorten te gebruiken om verbinding te maken met servers.

Kopieer alle bestanden uit de geselecteerde map naar de OpenVPN-configuratiemap op uw computer. Config directory namen moeten hieronder staan:

Voor 64bit Windows "C:\Program Files\OpenVPNconfig"

Voor 32bit Windows "C:\Program Files (x86)\OpenVPNconfig"

Zodra de bestanden naar de configuratiemappen zijn gekopieerd is de installatie voltooid! :)

13. Start OpenVPN. In sommige gevallen is het nodig om beheerdersrechten af te dwingen, door met de rechtermuisknop op de OpenPN-snelkoppeling te klikken en "Een beheerder uitvoeren" te selecteren. Eenmaal geopend, verschijnt er een pictogram in uw systeemvak.

14. 14. Maak verbinding met een VPN-server
Klik met de rechtermuisknop op het OpenVPN GUI-icoontje op uw systeemvak
om een lijst van VPN-netwerken weer te geven, kies vervolgens server en klik op"Verbinden".

Voer nu uw VPN-account gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op OK.

U bent nu verbonden en al uw internetverkeer is versleuteld & beveiligd!

U kunt op elk moment verbinding maken en ontkoppelen met behulp van OpenVPN Icoon in het systeemvak. Als de VPN-verbinding mislukt, zie dan de tips voor het oplossen van problemen hieronder.

Problemen oplossen

Er zijn verschillende redenen waarom de VPN-verbinding zal mislukken. Hier zijn een aantal dingen om te controleren.

• Lees de instructies voor de installatie in de sectie over de eigenschappen van uw installatie. Controleer het serveradres als het goed is ingevoerd.

Als de VPN-verbinding nog steeds uitvalt, log dan een ticket in met ons supportteam voor assistentie.