VPN-installatie voor Windows 7 : L2TP-protocol

Dit artikel legt uit hoe u een L2TP VPN-protocolverbinding kunt instellen op een Windows 7-pc.

Voordat we beginnen, moet u uw VPN-account activeren vanuit uw Smart DNS Proxy MyAccount-paneel. Om dit te doen logt u in op uw https://www.smartdnsproxy.com/MyAccount.

Onder de Home sectie vindt u de VPN-configuratiestatus. Voer daar eenvoudigweg de VPN-gebruikersnaam in die u wilt gebruiken en klik vervolgens op Activeren. Het wachtwoord van uw VPN-account zal hetzelfde zijn als dat van uw Smart DNS Proxy-account.

Het instellen van uw Windows 7 PC voor het L2TP VPN-protocol:

STAP #1

Klik op de Windows Start-knop en type "netwerk"in het zoekveld. Wanneer de resultaten verschijnen, klikt u op de "Netwerk en Sharing Center"...link.

STAP 2

Klik op de "Een nieuwe verbinding of een nieuw netwerk opzetten"...link.

STAP 3

Selecteer de "Aansluiten op een werkplek" optie, klik dan "Volgende".

STAP 4

Selecteer de "Nee, maak een nieuwe verbinding" optie, klik dan "Volgende".

STAP #5

Klik op de optie "Gebruik mijn internetverbinding (VPN)".

STAP #6

Navigeer met behulp van een webbrowser naar de "Slimme DNS-proxy VPN-server Lijst" sectie op de Smart DNS Proxy Support website. Lokaliseer uw VPN-server die u wilt verbinden.

• Voer in het vak Internetadres het adres in van de VPN-server die u wilt aansluiten.
  • Vul in het vak Bestemmingsnaam"SDP VPN" in. Hier kunt u een meer vriendelijke naam invoeren, afhankelijk van de servers die u wilt instellen, d.w.z.; "SDP United States", SDP United Kingdom", "SDP Switzerland".
  • Selecteer de optie"Nu geen verbinding maken; stel het gewoon in zodat ik later verbinding kan maken".

Klik op "Volgende"om door te gaan.

STAP #7

Navigeer met behulp van een webbrowser naar het gedeelte"Mijn Account / Thuis" in uw Smart DNS Proxy MyAccount. Vul vervolgens met behulp van de gegevens op die pagina het formulier als volgt in:

• In de Gebruikersnaam Voer de waarde in die naast "VPN Login" wordt weergegeven.
  • Voer in het vakWachtwoord uw "Smart DNS Proxy Account Password" in.
  • Selecteer de optie"Onthoud dit wachtwoord".

Klik op de "Creëer"...knop.

STAP #8

Klik niet op "Nu verbinden".Klik op de "Sluit" in plaats daarvan.

STAP #9

Ga terug naar het scherm "Network and Sharing Center" en selecteer de "Aansluiten op een netwerk"optie.

STAP #10

Klik in de onderste hoek van uw scherm op "Connect" naast het item "SDP VPN United Kingdom".

STAP #11

Klik op de "Eigenschappen"...knop.

STAP 12

Wijzig op het tabblad Beveiliging de optie Type VPN in "Layer 2 Tunneling Protocol met IPsec (L2TP/IPSec)".

Zorg ervoor dat de optie "Microsoft CHAP versie 2 (MS-CHAP v2)" is geselecteerd en dat de andere opties niet zijn geselecteerd.

Klik vervolgens op Geavanceerde instellingen.

STAP 13

Klik op Gebruik een vooraf gedeelde sleutel voor de authenticatie en voer als volgt in Sleutel:

s3CuREpaSs412

en Klik op OK.

STAP #14

Op de Netwerken tabblad, zorg ervoor dat ALLEEN het item "Internet Protocol Versie 4 (TCP/IPv4)" is ingeschakeld (zorg ervoor dat u de andere uitschakelt), en vervolgens Klik op "OK". knop.

STAP #15

U kunt nu op de knop"Connect" klikken en de VPN-verbinding moet tot stand worden gebracht.

U bent nu verbonden en al uw internetverkeer is versleuteld & beveiligd!

U kunt op elk moment verbinding maken en ontkoppelen via het netwerkmenu in het systeemvak. Als de VPN-verbinding mislukt, raadpleeg dan de onderstaande tips voor het oplossen van problemen.

Problemen oplossen

Er zijn verschillende redenen waarom de VPN-verbinding zal mislukken. Hier zijn een aantal dingen om te controleren.

• Het is mogelijk dat het L2TP-protocol wordt geblokkeerd in de verbinding van uw Internet Service Provider. Probeer een SSTP VPN-verbinding in te stellen. SSTP gebruikt poort 443 die dezelfde poort van HTTPS-websites is en niet kan worden geblokkeerd. SSTP biedt ook betere versleuteling en beveiliging in vergelijking met L2TP, maar SSTP is iets langzamer dan L2TP.