Blokkeer Google DNS op Tomatenrouter

Om verschillende redenen kan het nodig zijn om de toegang tot Google DNS in uw netwerk te blokkeren. Zo zijn sommige toepassingen, zoals Netflix op Chromecast, ingesteld om Google DNS standaard te gebruiken in de toepassing. Om deze apps goed te laten werken, moet u dus de Google DNS-toegang in uw Tomato Router blokkeren.

Tomatenrouters hebben een zeer eenvoudige manier om verkeersvragen om te leiden van Google DNS naar de standaard DNS (Smart DNS Proxy) van uw router.

1. 1. Log in op het Tomato Router Admin Paneel

2. 2. Klik op Advances > DHCP/DNS optie

3. Schakel het selectievakje "Onderscheppen van DNS-poort 53" in.

4. Klik op de knop "Onderscheppen van DNS-poort 53". 4. Klik op Opslaan

Nu worden alle DNS-query's gerouteerd naar uw Tomato Router Default DNS. Dit is inclusief Google DNS en andere diensten.

Om gebruik te maken van Tomato Router met Smart DNS Proxy, dient u uw Tomato Router in te stellen. U kunt Tomato router dns installatie-instructies hier vinden.

LET OP

Vergeet niet om de Smart DNS Proxy MyAccount sectie te bezoeken en te controleren of uw IP-adres is geregistreerd. Veel van de Internet Service Providers wijzigen het IP-adres van de modem/router wanneer deze opnieuw wordt opgestart.