Bypass Transparante DNS-proxy met een DD-WRT-router

Sommige ISP's (Internet Service Provider) maken gebruik van Transparant DNS Proxy waardoor Smart DNS Proxy niet werkt.

Transparant DNS Proxy wordt door de ISP's gebruikt om DNS-zoekopdrachten te onderscheppen (TCP/UDP-poort 53) en deze gegevenspakketten op transparante wijze te proxyleren naar hun DNS-servers. Helaas dwingt dit uw PC/Mac/Modem/Router om uw ISP's DNS service te gebruiken in plaats van Smart DNS Proxy.

Als u een DD-WRT router heeft of een andere router gebruik maakt van Linux OS kunt u de Transparant DNS proxy van uw ISP omzeilen met behulp van uw routers aangepaste firewall regels. Op deze manier zullen onze DNS-servers op verschillende TC/UDP-poorten draaien.

Om dit te doen, gelieve deze stappen te volgen:

1. 1. Log in op uw DD-WRT router en selecteer Setup en vervolgens Basic Setup.

2. 2. Scroll naar beneden naar Network Address Server Settings (DHCP) en Enable DHCP.

3. 3. Wijzig Statische DNS 1 in 8.8.8.8. 4. Wijzig Statische DNS 2 in 8.8.4.4.

4. Schakel DNSMasq uit voor DNS.
4. Scroll naar beneden en klik op Instellingen toepassen.

5. 5. Selecteer op uw DD-WRT-bedieningspaneel ADMINISTRATION in de rechterbovenhoek. Selecteer vervolgens Commando's in de onderstaande tabbladen.

6.6. Plak de volgende stappen in de sectie Opdrachten/Shell > Opdrachten.

iptables -t nat -A PREROUTING -i br0 -p udp --dport 53 -j DNAT --naar 23.21.43.50:1512
iptables -t nat -A PREROUTING -i br0 -p udp --dport 53 -j DNAT --naar 54.229.171.243:1512
iptables -t nat -A PREROUTING -i br0 -p tcp --dport 53 -j DNAT --to 23.21.43.50:1512
iptables -t nat -A PREROUTING -i br0 -p tcp --dport 53 -j DNAT --to 54.229.171.243:1512

7. 7. Klik op Opslaan opstarten. Indien nodig Plak de bovenstaande code opnieuw en klik vervolgens op Save Firewall.

Herstart uw router en dan zal elk apparaat dat is aangesloten op uw dd-wrt router profiteren van Smart DNS Proxy, ook al doet uw ISP transparante DNS-lookups.