Toegangscontrole voor Roku op DLink Routers

Er zijn verschillende diensten op het web die hardcoded geforceerde DNS-lookups naar Google en andere openbare DNS-servers in hun apps en apparaten (zoals D-Link router). Net zoals Google er prat op gaat een snelle en veilige infrastructuur te hebben die verondersteld wordt de surfervaring op het web te verbeteren, gaat het voorbij aan alle DNS-servers die door uw ISP zijn ingesteld en blokkeert het effectief de mogelijkheid om een Smart DNS-dienst te gebruiken. Wat eigenlijk betekent dat uw D-Link router u niet toestaat om geolocatie te omzeilen en uw favoriete streaming shows te bekijken.

Een manier om uw D-Link router te blokkeren voor toegang tot Google is het instellen van statische routes, maar het is niet altijd mogelijk en het is vrij ingewikkeld, dus het vereist een geavanceerde gebruiker die zich comfortabel voelt bij het instellen van routers.

Dit is een alternatieve methode voor het blokkeren van Google DNS op D-Link routers die niet in staat zijn om LAN-gebaseerde statische routes in te stellen, door gebruik te maken van een functie genaamd Access Control.

1. Log in op uw router via uw browser.
  2. Selecteer 'Geavanceerd' in de tabbladen aan de bovenkant van het scherm.

3. Selecteer 'Toegangscontrole' op de linker tabbladen.

4. Zorg ervoor dat op het scherm voor toegangscontrole 'Toegangscontrole inschakelen' is aangevinkt en klik op 'Beleid toevoegen'.

5. Op het volgende scherm krijgt u de stappen te zien, de wizard leidt u door, klik op 'Volgende'.

6. Voer een beleidsnaam in, dit kan alles zijn wat u wilt, en klik op 'Volgende'.

7. Zorg ervoor dat 'Altijd' is geselecteerd en klik op 'Volgende'.

8. Selecteer Machine - Vink 'Overige machines' aan klik op 'Toevoegen' en klik dan op 'Volgende'.

9. Filtermethode - Controleer dit met 'Blokkeer wat toegang' en klik 'Geavanceerde poortfilters toepassen' op 'Volgende'.

10. Poortfilter - Vink het vakje Inschakelen aan en voer de volgende gegevens in
    • Naam. - Wat je maar wilt.
    • Dest IP Start - 8.8.8.8
    • Dest IP End - 8.8.8.8
  11. Laat de andere instellingen zoals ze zijn, deze hoeven niet te worden aangepast.
    • Herhaal de stappen voor
    • Dest IP Start - 8.8.4.4
    • Dest IP End - 8.8.4.4
  12. Klik vervolgens op 'Opslaan' om de instellingen op te slaan. Herstart uw router.

Voor de zekerheid: als u uw D-Link router herstart, schakelt u het apparaat uit, haalt u de stekker uit het stopcontact, wacht u ongeveer 30 seconden, steekt u de stekker weer in het stopcontact en schakelt u het apparaat in. Daar ben je dan - je D-Link router moet nu publieke DNS-lookups zoals Google blokkeren en je in staat stellen om je netwerk in te stellen met je Smart DNS Proxy-servers om onbeperkte toegang tot al je favoriete streaming platformen te genieten.

BELANGRIJK

Bovenstaande informatie is alleen om Google DNS op je D-Link router te blokkeren, wat een must is voor Roku om te kunnen functioneren. Als u toegang wilt tot de Netflix App op uw Roku-apparaat moet u ook Netflix IP's toevoegen aan uw apparaten statische routing instellingen om Netflix verkeer om te leiden via Smart DNS Proxy netwerk. Neem contact op met de support als u verdere hulp nodig heeft in deze zaak. U kunt onze support bereiken via onze contact-us pagina: https://www.smartdnsproxy.com/Contactus